Leírás
Műszaki információk
Egészségesebb: rozsdamentes acélból készült, így a Tramontina rakott ételmaradék nem szabadul fel az ételből.
Könnyen használható: praktikus lábos minden receptedhez, amely bármilyen típusú tűzhelyen jól teljesít: gáz, elektromos, üvegkerámia vagy indukciós tűzhelyen. Van egy gőzszellőzővel ellátott fedél is, amely tökéletesen illeszkedik.
Tartósabb: A Tramontina rozsdamentes acélja kiváló minőségű alapanyag, rendkívül ellenálló, és sokkal hosszabb ideig gyönyörűen megállja a helyét a konyhában.
Időt és energiát takarít meg: a titok a háromszoros test (rozsdamentes acél + alumínium + rozsdamentes acél), amely egyenletesen osztja el a hőt a gyorsabb főzés érdekében. Ez az oka annak, hogy főzés közben alacsonyan tarthatja a hőt, ami energiát takarít meg. Sőt, a teljes rozsdamentes acél serpenyővel akár 260°C-on is grillezhet vagy süthet ételeket a sütőben.
Könnyen tisztítható: nagyon egyszerű egy makulátlan rakott étel. Csak vízre, szappanra és puha szivacsra van szüksége. Ha úgy tetszik, egyszerűen behelyezheti a mosogatógépbe.
Használati javaslatok
A főzés maximális kapacitása az étel teljes térfogatának 3/4-e.
Használjon alacsony vagy közepes lángot, hogy az étel ne tapadjon az edény aljára.
A háromrétegű test egyenletesen osztja el a hőt, így feleslegessé teszi a magas hő használatát. Mi több, energiát takarít meg.
Ha az edényt gáztűzhelyen használja, a láng nem mehet magasabbra, mint az edény alja. Ha az edényt főzőlapon használja, győződjön meg arról, hogy a főzőlap azonos átmérőjű vagy kisebb, mint az edény.
A sót mindig forrásban lévő vízben oldjuk fel, vagy adjuk az ételhez úgy, hogy a főzés elején keverjük össze a hozzávalókat.
Soha ne melegítse fel az ételt úgy, hogy ugyanolyan szélességű edényt helyez egy másikba. Ez veszélyes, mivel vákuumtömítést hoz létre, ami lehetetlenné teszi az edények szétválasztását.
Egyes keményítőtartalmú ételek, mint például a tészta és a rizs, beszennyezhetik az edényt főzés közben. Ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatja, ha az edényt nedves ruhával törölje le citromlével, ecettel vagy Tramontina rozsdamentes acélfényezővel.
Ne hagyja az ételt hosszú ideig az edényben; a só is foltokat okozhat.
A Tramontina rozsdamentes acél edény fényének és szépségének megőrzése érdekében azt javasoljuk, hogy csak mosószerrel és szivaccsal mossa ki. Ezenkívül a Tramontina kifejlesztett egy speciális polírozót a rozsdamentes acéltermékek szennyeződéseinek eltávolítására, amely elérhető fő értékesítési pontjainkon.
Amikor csak lehetséges, mosás után öblítse le a terméket meleg vízzel, és azonnal szárítsa meg, hogy megőrizze eredeti fényét, mivel a vízben lévő klorid és egyéb anyagok foltokat okozhatnak.
Üres edényt ne helyezzen hőforrásra.
A forró edényeket csak hőálló felületre helyezze.
A rozsdamentes acél fogantyúk felforrósodnak főzés közben. A kezelés során viseljen sütőkesztyűt.
A Tramontina matricának az edényekről való eltávolításához törölje le egy nedves ruhával etanollal, majd mossa le.